Onze geschiedenis

Na jaren in loondienst te hebben gewerkt, besloot onze betovergrootvader, Jilles Maarschalkerweerd, om het tij te keren. Met alle ervaring die hij in het vak had opgedaan besloot hij in 1920 om zijn eigen terrazzo-bedrijf te beginnen.

 

Met de hulp van vier Italiaanse krachten hoopte hij zijn doel te bereiken. Dat lukte en hoe! Vanuit zijn huis op het Wolvenplein in Utrecht groeide het bedrijf zodanig dat hij al snel een pand op de Nieuwegracht moest huren om al het werk gedaan te krijgen. De situatie van weleer is niet te vergelijken met die van nu. Omdat hij alleen beschikte over een fiets was een weekje bij een klant in de kost, eerder regel dan uitzondering. 

 

In de jaren zestig besloot zijn eerste zoon -ook Jilles genaamd, volgens traditie- om de zaak over te nemen. Het werk werd logistiek en machinaal een stuk eenvoudiger. Want de tijden veranderden; de fiets maakte plaats voor een aantal auto's, gereedschap verbeterde en het schuren werd makkelijker toen het elektrische schuurapparaat zijn intrede deed. 

 

Het bedrijf floreerde en kon meer werk aan. In de jaren negentig werd het pakket uitgebreid en deed de derde generatie en naamopvolger zijn intrede. Vensterbanken, wastafels en andere voorwerpen werden ontwikkeld, waardoor het bedrijf nog meer mogelijkheden te bieden had. Nu zijn we na ruim 80 jaar bij de vierde generatie aangekomen en deze Jilles heeft zich door studie en ervaring ontwikkeld tot een allround medewerker, die na verloop van tijd in zijn vaders voetsporen zal treden.

Terrazzo vloerontwerpen 1920

Terrazzo vloerontwerpen begin 1900

Terrazzovloer detail inleg
Jilles Maarschalkerweerd -de eerste

Detail terrazzovloer slagerij in Woudrichem door de oudste Jilles Maarschalkerweerd (rond 1915)

De oudste en oprichter Jilles Maarschalkerweerd

Artikel Aannemer BouwSpecialist

Jilles -de vierde- krijgt zijn diploma in 1995 (artikel in Aannemer BouwSpecialist)